Stekpanna från franska Mauviel i kolstål med extra tjock botten och en enastående värmefördelning. Passar alla värmekällor, inklusive induktion och ugn.
Stekpannor tillverkade i kolstål är kostnadseffektiva med liknande egenskaper som gjutjärnspannor och blir bättre ju mer man använder de, varför de vanligtvis används i restaurangkök.
Användning och skötsel
Pannan är förbehandlad med naturligt bivax och innan första användning bör pannan brännas in. Gör på följande sätt:
- Rengör pannan med mycket varmt vatten.
- Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm långsamt tills oljan börjar ryka. Botten ska bli litet brun.
- Låt svalna och torka ur pannan med hushållspapper.
- Pannan är nu klar för användning och ju mer den används, desto bättre blir den.
Observera att pannan mår bäst av att värmas upp långsamt. Undvik därför att värma den kalla pannan på full effekt. Börja istället med låg effekt och öka sedan temperaturen stegvis. Värms pannan för fort riskerar den att bli skev. Undvik även att kyla ned panna alltför snabbt, såsom att spola kallt vatten i en het panna, då även detta kan skapa skevhet.
Rengör pannan med hushållspapper eller varmt vatten efter användning. Diska den aldrig i diskmaskin.