En praktisk och härligt rustik stekplåt från spanska Pallarès. Stekplåten, eller stekblecket, är perfekt för matlagning i ugnen, på grillen, över öppen eld, eller på spisen. Ugnsrosta säsongens rotsaker, stek kryddiga korvar, helgrilla fisk eller kyckling, baka bullar. Blecken blir även ett vackert serveringsfat när de exempelvis plockas direkt från ugnen till mitten av bordet.
Skötselråd
Stekblecken är tillverkade av kolstål och får med tiden en härlig patinering. Tänk på att kolstål rostar och därför aldrig får ligga i blöt. Skrapa av mellan varje användning. Olja in vid behov.
Historien
Sedan 1600-talet är knivtillverkning tradition i Solsona, norra Spanien. Företaget Pallarès grundades 1917 men är sedan 90-talet det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona. Bröderna Lluís och Carles Pallarès Canal blev snabbt kända för sitt glada humör och vassa knivar. Från 1960-talet, och fram till att den tredje generationen tog över i början av 2000-talet, drevs företaget av Lluís barn, Jesús och Juli Pallarès Moncunill.