Klassisk kökskniv med blad av kolstål och handtag i buxbom. Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad, och framställs än idag på samma sätt som för 100 år sedan. Den nätta kniven är perfekt för de små uppgifterna som att skala lök och skära grönsaker.
Bladet är tillverkat av kolstål. Kolstål är lättare att bryna och blir fort vasst, men tappar samtidigt skärpan lite snabbare än ett rostfritt stål. Kolstål kräver lite mer omsorg och kommer med tiden att oxidera och få en vacker patina.
Skötselråd
Diska alltid kniven för hand — låt den ej ligga i blöt. Torka gärna torr med en handduk mellan användningarna och var noga med att förvara kniven på en torr plats.
Historien
Sedan 1600-talet är knivtillverkning tradition i Solsona, norra Spanien. Företaget Pallarès grundades 1917 men är sedan 90-talet det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona. Bröderna Lluís och Carles Pallarès Canal blev snabbt kända för sitt glada humör och vassa knivar. Från 1960-talet, och fram till att den tredje generationen tog över i början av 2000-talet, drevs företaget av Lluís barn, Jesús och Juli Pallarès Moncunill.