Sobrassadakniv med blad av rostfritt stål och handtag i buxbom. En trevlig liten kniv som passar den bredbara korven sobrassada, som är traditionell på Balearerna. Även lämplig till paté, pastej och smör, samt mjuka och hårda ostar.
Skötselråd
Diska alltid kniven för hand — låt den ej ligga i blöt. Torka gärna torr med en handduk mellan användningarna och var noga med att förvara kniven på en torr plats.
Historien
Sedan 1600-talet är knivtillverkning tradition i Solsona, norra Spanien. Företaget Pallarès grundades 1917 men är sedan 90-talet det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona. Bröderna Lluís och Carles Pallarès Canal blev snabbt kända för sitt glada humör och vassa knivar. Från 1960-talet, och fram till att den tredje generationen tog över i början av 2000-talet, drevs företaget av Lluís barn, Jesús och Juli Pallarès Moncunill.