Il Novello är den ekologiska olivoljan från första skörden i San Mauro Pascoli, vilket infinner sig den dagen då oliverna skiftar från grönt till violett, i slutet av oktober.
Oljan är utvunnen av Correggiolo — den etruskiska oliven som återfinns naturligt på kullarna mellan San Marino och Rimini. Oliverna plockas för hand oh pressas i stenpress inom 24 timmar efter skörd. För att få ut 1 liter olja krävs ca 4500 oliver.
Smaken är gräsig och har en distinkt smak av färska kronärtskockor samt pepprig eftersmak. Uppskattar man olivolja är denna ett måste att smaka! Dessutom lanseras en ny skörd varje år.
Användningsområdena är många. Några exempel är att ringla över en sallad, pasta, kött eller lätt kokta grönsaker, såsom broccoli, mangold, sparris, och fänkål. Testa även att ringla oljan över vaniljglass för en spännande och ljuvlig smakkombination.
Ställ alltid fram på bordet innan middagen för att doppa ett gott bröd i.